• За науковими спостереженнями червоні овочі: помідори, червоний перець, тощо – допомагають запобігти появі ознак діабету, знизити рівень холестерину, та запобігти остеопорозу.
  • Фітонутрієнти, які забезпечують цей яскравий рубіновий колір, є надзвичайно корисними для нашого здоров’я. наприклад, буряк – джерело антиоксидантів, вітамінів і мінералів, а помідори взагалі вважаються антиканцерогенним продуктом. Антиоксиданти, якими так багаті ці овочі, запобігає появі онкологічних хвороб та посилюють імунну систему.
  • Червоні і фіолетові овочі отримують свій відтінок завдяки лікопіну та антоціану. Лікопін – чудодійний антиоксидант, він сприяє зниженню ризиків появи хвороб серцево-судинної системи, підтримує зір, протидіє інфекціям та нейтралізує вплив тютюнового диму. Антоціани надзвичайно корисні для очищення печінки, також добре впливають на зір та сприяють нормалізації кров’яного тиску.

Останнім часом фіолетових відтінків на наших грядках стало більше, фіолетові томати, капуста, солодкий перець, фіолетовий базилік, редиска, і навіть морква – все це збагачує наш раціон та покращує захист організму. А вирощені власними руками ці овочі точно будуть більш корисними!