• Зелені овочеві культури є одними з кращих для роботи ШКТ. Хлорофіл, багатий на клітковину, зв’язує токсини і канцерогени та ефективно виводить їх з організму. Ось чому різноманітні зелені культури є основою більшості дієт, в тому числі зіркових знаменитостей, адже очищення організму є першим кроком до здорового способу життя.
  • Вітаміни, мінерали і фітонутрієнти у складі зелених овочів сприяють очищенню печінки, до прикладу, сульфорафан, який є у складі броколі та інших видах капусти не тільки сприяє детоксу печінки, а і є активатором вироблення антиоксидантів для захисту від шкідливих сполук.
  • Вживання зелених овочів також може запобігати виникненню захворювань неінфекційного характеру, їх вживання допомагає знизити ризик появи хвороб серця, онкології, діабету тощо. Важливим є як кількість спожитих овочів, так і їх різноманітність.
  • Вживання різноманітних зелених овочів сповільнюють старіння, адже антиоксиданти у їх складі по суті здійснюють анти вікову функцію, всього лише 200 г зелених овочів на день уповільнює зниження когнітивних функцій, яке напряму пов’язане зі старінням.
  • Спостереження доводять, що вживання різноманітних зелених овочів сприяють психологічному комфорту та покращенню загальної якості життя. Кілька досліджень пов’язують споживання великої кількості різноманітних овочів із відчуттям щастям, загальним благополуччям і покращенням якості життя.

Зелені культури, які доцільно додати до раціону: броколі, кейл капуста та інші види листової капусти, прорости люцерни та інші види мікрозелені, крес салат, мангольд, огірки, рукола, спаржа, салати, кінза, зелень хрестоцвітих (ріпи, редису), петрушка, кропива, шпинат тощо.
А що з зелених овочів Ви любите найбільше?